Esittely

As Oy Kalamiehenranta

Asunto Oy Kalamiehenranta poikkeaa tavanomaisesta kaupunkirivitaloyhtiöstä ainutlaatuisen sijaintinsa ja tonttialueen laajuuden sekä oman ranta-alueen johdosta. Taloyhtiön ulkoisen ilmeen kunnossapito ja kehittäminen onkin omistajien huomion ja huolenpidon kohteena. Avoin viestintä sekä asukkaiden erilaisuuden ymmärtäminen sekä yhdessä tekeminen ovat johtavia periaatteitamme. Tärkeää on arkielämän ja vapaa-ajan toimintamahdollisuuksien säilyttäminen ja myös niiden lisääminen. Päätöksissä otetaan huomioon muun muassa asukkaiden eri ikäryhmien tarpeet ja kiinnitetään huomiota myös lasten turvalliseen ja virikkeelliseen leikkiympäristöön. Panostamme myös ranta-alueemme käyttömahdollisuuksiin ja luontoarvojen säilyttämiseen.

Kiinteistöjen pitkäjänteisellä ja suunnitelmallisilla kunnossapitotoimenpiteillä on pyritty Asunto Oy Kalamiehenrannan arvostuksen ja sen asunto-omaisuuden arvon ja vetovoimaisuuden säilymiseen. 

Noin 3,2 hehtaarin tontille vuonna 1971 valmistuneen rivitaloyhtiön neljässä rivitalossa on yhteensä 37 kaksikerroksista saunallista asuntoa - 34 kpl 141m2, kaksi 201m2 ja yksi 98m2. Asuntoihin kuuluu autotalli. Asunnot ovat valoisia ja huoneet tilavia ja jokaisesta asunnosta on järvinäköala. Asuntojen edustoilla on pieni oleskelupiha, jota asukkaat saavat käyttöoikeutensa puitteissa “sisustaa”.

Laajat nurmikkoalueet ja viihtyisä ranta-alue grillimajoineen ja uimalaitureineen ovat asukkaiden käytössä erilaisiin aktiviteetteihin. Viherpeukaloilla on mahdollisuus saada myös kasvimaapalsta. Asukkaat voivat pitää rannassa omaa venettään. Taloyhtiöllä on myös yhteinen soutuvene. Lapsille on erillinen leikkikenttä. Asuinalueena Kalamiehenranta on rauhallinen. 

Paijalan alakoulu on lähellä. Lähimmät yläkoulut ja lukiot löytyvät Hyrylän keskuksesta, jossa on myös suurimpien ketjujen ruokakaupat ja myös muita palveluja. Omalla autolla ajaa Keravan keskustaan noin kymmenessä minuutissa ja Järvenpään keskustaan noin viidessätoista minuutissa. Keravan rautatieasemalta Helsingin keskustaan pääsee junalla nopeimmillaan noin 25 minuutissa. Tuusulan liityttyä vuonna 2019 HSL:ään, ovat julkiset kulkuyhteydet alueella parantuneet. 

Taloyhtiössä on toteutettu 2000 luvulla useita hankeluonteisia peruskorjauksia. Vuonna 2005 salaojakunnostus, 2008 vesikattopinnoitteiden uusinta, 2012 käyttövesirunkojohtojen ja viemäreiden uusinta, 2015 ulko-ovien ja autotallien ovien uusinta, 2017 ikkunoiden ja parvekeovien uusinta ja 2019 lämmitysjärjestelmän muutos (ilma-vesilämpöpumppu + öljy).