Ajankohtaista asiaa talomme asukkaille
Kevyenliikenteen väylä torjuttava
Tuusulan kunnan kaavoitustoimi on kunnan luottamuselinten (valtuutetut, lautakuntajäsenet) toimeksiannosta suunnittelemassa kevyenliikenteen väylää Koskenmäen sillan paikkeilta Anttilan uudelle asuin- ja virkistysalueelle. Väylä kulkisi meidän sekä naapurimme Vesimiehen tonttien läpi etelästä pohjoiseen jakaen kahtia hoidetun pihamaamme ja uhkaisi mm. latoamme ja grillimajaamme sekä pulkkamäen käyttöä talvisaikaan. Kaavoittaja vetoaa siihen, että laajat nurmikenttämme ovat kaavassa puistomaata ja  puistoon pitää voida rakentaa kulkureittejä kuntalaisten kulkea piha-alueellamme.

Kunnallinen päätöksenteko etenee siten, että kaavalautakunta esittää suunnitelman kunnanhallituksen hyväksyttäväksi, joka hakee lopullisen päätöksen kunnanvaltuustolta. Toteuttamiseen liittyy pakkolunastus, jossa kunta lunastaisi osan tontistamme kevyenliikenteen väylää varten puistomaan hinnalla.

Me vastustamme ankarasti tonttimaamme pirstaloimista ja sosialisointia pakkolunastuksella . Siksi meidän pitää jatkossakin pitää huoli siitä, että tämä näkemys on kaavalautakunnan, kunnanhallituksen ja kunnanvaltuuston tiedossa. 


Roskien lajittelu
Me maksamme itse huolimattoman jätteiden käsittelyn aiheuttamat lisäkustannukset. Muutama esimerkki tämänhetkisestä tilanteesta:
  • Roska-astiat pitää täyttää täyteen yksi kerrallaan alkaen ovensuusta. Jokaisesta vajaasta astiasta menee sama tyhjennysmaksu kuin täydestä, joten on rahan tuhlausta laittaa roskapussinsa seuraavaan laatikkoon vaikka edellisessä on vielä tilaa. Mikään ei estä myöskään tiivistämistä laatikkoa, jolloin täyden näköiseen laatikkoon mahtuu vielä enemmän ja kaikki samaan tyhjennyshintaan.
  • Jäteyhtiöllä on myös oikeus veloittaa lisämaksu kaikista esineistä, jotka työntyvät ulos roskalaatikon kannen välistä. Sellaiset esineet on pätkittävä niin että kansi menee kiinni.
  • Pahvi-Paavon täyttö: Tälläkin hetkellä sinne on laitettu laatikoita purkamatta tai litistämättä niitä levyiksi, jolloin se täyttyy ennen aikojaan eikä pysy kasassa.
  • Jätelasin keruu onnahtelee. Laatikosta löytyi hiljattain peltipurkkeja, paristoja, peililasia ja ikkunalasin kappaleita.
  • Kun lähetätte perheen nuoria viemään roskia, opettakaa heidät toimimaan oikein ja kertokaa myös, että väärin toimiminen maksaa rahaa myös lasten vanhemmille. Opastuksen voi alkaa napsauttamalla tästä linkkiä Jätteidenkäsittely ja kertaamalla nuorison kanssa  jätteiden lajittelun ja keräyksen säännöt kaikkien yhteiseksi hyväksi.
 

Autojen pysäköinti
Jokaisella taloudella on periaatteessa kaksi autopaikkaa: autotalli ja oma piha. Näiden lisäksi on autopaikkoja myös sisääntulotien varrella. Nurmikko ei ole tarkoitettu  parkkeeraukseen. Se on osa maisemaamme, joka hyvin hoidettuna antaa meistä positiivisen vaikutelman myös ulkopuolisille.